Instruktioner

Ni arbetar med ett konstverk i taget i klassrummet. Koppla upp er mot en projektor och välj det konstverk som ni vill lära er mer om. En del konstverk finns i två versioner där grön är för de yngre eleverna och rött för de äldre, eller om ni vill lära er lite mer.

 

 

När du har klickat på den version av konstverket som du vill arbeta med så ska du öppna konstverket i helskärm. Det gör du genom att klicka på symbolen som ser ut som fyra pilar.

För sedan musen över konstverket och var uppmärksamma på den lilla handen som kommer fram när det finns information att läsa. Du kan även aktivera den lilla laserpekaren genom att klicka på symbolen för den i listen längst ner till vänster. Då kommer även en röd laserprick att visa var du befinner dig i konstverket. Man kan även använda sig av piltangenterna för att gå framåt.

Klicka i konstverket där en hand dyker upp. Läs informationen som finns i textrutan som öppnas. Klicka sedan fler gånger för att aktivera ytterligare inforutor. Leta sedan vidare efter handen på ett annat ställe i konstverket. På det sättet kan du hitta nästa ledtråd. Låt eleverna hjälpa till och komma med förslag på var i tavlan ni kan leta. Ibland visas symboler på första bilden i ett par sekunder, om ni har varit uppmärksamma kommer ni ihåg var de fanns i tavlan - där finns en ledtråd!

Nere till vänster i bildspelet kan du se vilket nummer ni tittar på och försäkra er om att ni inte missar något. Se ytterligare information i lärarhandledningarna i startmenyn.